Innerlijk-Sterk-rouwbegeleiding-bedrijven

Coaching op de werkvloer

Jaarlijks overlijden er in Nederland ruim 148.000 mensen. Een cijfer dat volgens de statistieken verder zal toenemen mede als gevolg van de vergrijzing. De kans dat een van uw medewerkers met rouw wordt geconfronteerd is dan ook niet ondenkbaar.

De gemiddelde verzuimduur na verlies van een partner bedraagt 170 dagen. Dit is aanzienlijk meer dan de wettelijke periode van 4 dagen die werknemers krijgen om te rouwen. Onderzoek heeft aangetoond dat 40% van de werknemers na een eerste periode van rouw opnieuw ziek thuis blijft. En ruim 20% keert geheel niet meer terug op de werkvloer.

Overbodig te zeggen dat dit een grote druk legt zowel op de rouwende werknemer als het bedrijf waar deze persoon werkzaam is. Een groot deel van deze spanning kan worden weggenomen door het verkrijgen van de juiste informatie:

  • weet u wat uw werknemer nodig heeft in zijn of haar rouwproces?
  • zijn de directe collega's op de hoogte van de do's en dont's om de terugkeer van de rouwende werknemer zo soepel mogelijk te laten verlopen?
  • beschikt uw bedrijf over een protocol waarin besproken wordt hoe om te gaan met rouw op de werkvloer?
  • is uw werknemer op de hoogte van de mogelijkheden die hem/haar ter beschikking staan?

Als een of meer van deze punten (nog) niet helder zijn binnen uw bedrijf, help ik u graag hier verandering in te brengen.

Hiermee creƫert u een win-win situatie:

  • U verlaagt uw kosten voor ziekteverzuim wegens rouw aanzienlijk
  • De terugkeer van de werknemer op de werkvloer verloopt effectiever voor beide partijen
  • U waarborgt de continuĆÆteit in uw bedrijf doordat het rouwverwerkingsproces van de werknemer niet stagneert

Meer weten?

Voor meer informatie of een offerte op maat, kunt u contact opnemen per mail: info@innerlijksterk.nl

Voor scholen, instellingen en kerken

Ook voor scholen, instellingen en kerken is er een aanbod op maat. Vraag op bovengenoemd mailadres naar de mogelijkheden die passen bij uw organisatie.