Innerlijk Sterk aanbod

  Tijd heelt niet vanzelf de wonden van een verlies.   Daarvoor is aandacht en inspanning nodig.

Als je met een verlies in je leven wordt geconfronteerd, sta je voor de uitdaging om dit op een goede manier te verweven in je leven.

Maar hoe doe je dat als niemand je kan vertellen wat 'goed rouwen' is?.

Tijd nemen om te rouwen maakt je innerlijk sterk

Afwachten tot het verdriet vanzelf minder wordt, betekent dat je langer dan nodig is met een zware emotionele rugzak blijft lopen.

Tijd vrijmaken om hier doorheen te komen helpt je om te ontdekken wat bij jou past in deze tijd, waarin je leven zo drastisch is veranderd.

Dat kun je zelf ontdekken. Een andere manier is om dit samen te doen met anderen die ook hun eigen weg hierin hebben gezocht.

 

                 Wil jij dit liever samen dan alleen doen                           zodat je dit pad niet alleen hoeft te lopen?

In het Coachprogramma Van Pijn naar Power leer je in 3 maanden hoe je je eigen manier van rouwverwerking kunt ontdekken. Alleen als je doet wat past bij jou, ervaar je wat werkt voor jou. Je krijgt nieuwe inzichten, tools en strategie√ęn aangereikt, die je helpen dit stap voor stap te ontdekken.

Het Programma van Pijn naar Power is gebaseerd op de S.T.E.R.K.-methode, die ik heb ontwikkeld om sterker te kunnen staan in een rouwproces.

Het bestaat uit de volgende modules:

 

 

Sterk

Stoppen met het negeren van je innerlijke stem

Rouwen doe je op de manier die bij jou past. Ieder heeft daarin zijn eigen identieke wijze. Je leert te ontdekken wat jij nodig hebt en wat past bij jou. Je eigen stem is de beste raadgever om te bepalen wat jij nodig hebt. Je ontdekt hoe je dit weer kunt verstaan zodat je niet klakkeloos overneemt wat anderen zeggen maar doet wat jij echt nodig hebt.

Klakkeloos kopi√ęren wat voor een ander werkt, is niet automatisch de beste oplossing voor jou. Weten waar jij staat en wat jij nodig hebt, helpt je keuzes te maken die werken voor jou.

Sterk (1)

Toerusten voor rouw

Weten wat je kunt verwachten in een rouwproces helpt je om je beter staande te houden. Meer inzicht in het verloop van een rouwproces helpt je om te ontdekken welke verschillende manieren er zijn om met verdriet om te gaan. Het helpt je om een keuze te maken die past bij jou en jouw situatie.

Deze module geeft je meer inzicht in wat rouw is (en wat het niet is: geen quick fix). Je leert welke impact het op je leven kan hebben en hoe je hierin staande kunt blijven. Ook gaan we in op de verschillende rouwmodellen die in de loop van de tijd zijn ontwikkeld. Maar nog belangrijker; je leert wat passend is voor jou!

Doordat je beter weet wat je kunt verwachten in een rouwproces zal je er minder door overweldigd worden en ben je beter in staat de regie in je leven te herpakken.

 

Sterk (2)

Erkennen van je emoties

Rouwen doe je niet alleen met je hoofd maar vooral met je hart. Het erkennen van je emoties is een belangrijke stap in het helingsproces na een verlies. Niet negeren of ontvluchten van je emoties uit angst dat het te overweldigend is maar stap voor stap stil staan bij je emoties zodat je ze kunt verwerken. Je leert stapsgewijs uiting te geven aan je emoties. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om de controle over je leven te herpakken.

Sterk (3)

Resetten van je gedachten

Je gedachten hebben een belangrijke invloed op je gevoelsleven. Na een verlies van iemand die je dierbaar is, lijken je gedachten zich¬† onafgebroken te richten op het verlies. De maalstroom van gedachten kost veel energie en kan je gevoel negatief be√Įnvloeden. Weten hoe je je gedachten kunt vernieuwen geeft je meer rust en emotionele stabiliteit.

Sterk (4)

Kiezen voor de toekomst

Met het verlies van een dierbare, verlies je ook een stuk van je eigen identiteit.

Deze module helpt je te ontdekken welke eigenschappen je in je hebt om je weg te vinden na de grote verandering die in je leven plaatsvond. Met meer zelfinzicht weet je beter wat je in je hebt en hoe je dit kunt inzetten om weer richting aan je leven te geven.

Je leert een nieuwe invulling aan je leven te geven en hoe je het verlies in je leven kunt integreren. Het biedt een kompas naar de toekomst die voor je ligt. Het helpt je met meer rust en vertrouwen je toekomst tegemoet te gaan.

Spreekt dit je aan?

Klik dan hier voor meer informatie over dit krachtige programma bij rouw en verlies!